Gece geç saatlerde arkadaşlarınızla bir araya geliyor olabilirsiniz. Yemek için ne yapacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Klasik ve lezzetli bir seçeneğe ihtiyacınız var. Kahkahaların, sohbetlerin ve iyi zamanın tadını çıkarmak için kesinlikle lahmacun hamuru tarifi size tamamen uygun. Çünkü bu tarif basit ve hızlı olacak ancak oldukça lezzetli olacak. Şimdi size enfes “lahmacun hamuru nasıl yapılır” tarifini verelim.
Başlıklar
1. Muhteşem Lahmacunların Sırrını Çözün!
Lahmacun, her hafta masa başında olanların tercihi haline gelmiş. Sıcacık, hafif ve taze olarak gelen muhteşem lezzetler, pek çok aile için büyük keyif kaynağı. Ancak, tabiki doğru muhteşem Lahmacunu yapmanın sırrı o kadar kolay değil. Peki, nasıl yapılır? Şunları deneyebilirsiniz:
- Hamuru: Hamur, lahmacunların temellerinden biri. Kalıp, hamurun yumuşak ve kabarık olmasına önem verin. İçine maya ve çörekotu koyabilirsiniz.
- Sos: Lahmacunlar arasında sos, çok önemli. Sosun Yanında, biberiye, patlıcan, havuç, tatlı ekmekek, soğan karıştırılmış toz kırmızıbiber, tuz ve yoğurt var.
- Pişirme: Lahmacunların hafif kızarması için bir kaç dakika kadar fırında pişirin. Fırınınızın derecesine göre pişirme zamanı değişebilir.
Hamur, sos ve pişirme etipleri, muhteşem bir Lahmacuna yaklaşmanın üçüncü adımı. Sanata, biraz serbestlik ve kendi tarzınızı gurmadan herkesi sevindirecek sürprizler göze alın. Üstüne sevilen soslar, közlenmiş yeşillikler ve çeşit çeşit sürprizler koyun. Harika aksesuarlar birleştirerek lahmacunlarınızı tasarlayın.
2. Öncelikle Hamurun İklimini Düzenleyin
Patlamaya hazır hamur öncelikle istenilen iklimi düzenlemek için tek seferde ısıtmak zorunda olduğu için çok önemlidir. İklimlamayı doğru şekilde yapmak bütün kalite faktörlerini etkileyebilir – kıvam, görünüş ve aroma için. Aşağıdaki adımlar da yardımcı olacaktır:
- Hamurun ısıtılması: Genel olarak, hamurun iki seferde ısıtılması gerekli olabilir. Bu, ilk yarım saatlik kısa bir aralıktan bir saat sonra tekrarı ile yapılır.
- Çözülme ve çıvışlama: Arabanın ısınması sırasında, üst kısımda birkaç kez çözülmek ve çekilmek zorundadır. Isına maruz kalma süresi boyunca bu işlem tekrarlanmalıdır.
- Dökülme: Dökülme işlemi, hamurun taneciklere ayrılmamış kalmadan, su almaması garanti altına alınması için yapılır. Bu işlemin sıcaklık seviyesinin tam olarak ayarlanması çok önemlidir.
Bunların hepsi, patlamaya hazır hamurun istenilen kalite standardına ulaşması için son derece önemlidir. Hamurun ısıtılması ve iklimini düzenlenmesinin doğru bir şekilde yapılması, sonuçların ne kadar iyi olduğu konusunu kolayca etkiler.
3. Lahmacun Hamurunun Sırrını Keşfedin!
Lezzetli Bir Ürün İçin Gerekli Bileşenler:
Lahmacunları evde yapmak için öncelikle iyi kalitede, yumuşak ve esnek bir hamur yapmak gerekiyor. Öncelikle un, su ve sıvı yağ ile bir hamur hazırlanır. Diğer bileşenler ise;
- Pirinç unu
- Kurutulmuş maydanoz
- Kurutulmuş ot
- Sarımsak
- Kıyılmış Domates
- Biber Salçası
Tüm bileşenler bir kapta karıştırılır ve kabın içerisine marul yağı ya da tereyağı eklenir. Bu karışım hamur haline getirilinceye kadar yoğurulur. Lahmacunlar pişirmeden önce kalıplar şekil almalıdır.
Pürüzsüz Bir Uygulama İçin Önemli Noktalar:
Evde lahmacunları pişirmek için ızgara ocağı aranmaz. Mevcut olan ve lahmacunlar için daha uygun olan fırın tarzı ızgara kullanılmalıdır. Kalıbı iyi dökülmeli ve en az 5 santim kalınlıkta olmalıdır. Kalıp içine lahmacunlar yerleştirilir ve bu sefer kalıp yüzeyinin kontrolü çok önemlidir. Çünkü lahmacunlar sıcak yüzeyden hızlı bir şekilde havadan korunmalıdır. Pilotlar fırına konuk ettikten sonra kapağı kapatıp ortalama 15-20 dakika beklenmelidir.
4. Muhteşem Lahmacunun Tadını Çıkarın!
Türkiye’de her yerde muhteşem lezzetine rağmen, lahmacun fırındaki orijinaliyla en çok tadını çıkarmak için herkesin gidip yapması gerekiyor. Lahmacun denince akla güzel hava ve eğlence geliyor.
Başarılı bir lahmacun hazırlamanın yolu, hafif tuzlu veya biraz sebzeler ekleyerek uzman bir şekilde kabartma hamuru yapmak; bezeme malzemeleri için biber, ıspanak, domates ve diğer mevsim sebzelerinden seçim yapmaktır.
Lokma Aşamasına Geçelim
- Kabartma Hamuru: Hamuru ateşe yakın bir yerdeki ızgaraya yayarak bütün yüzeyi çok ince bir şekilde yayın.
- Bezemeler Ekleyin: Tatlandırıcı bezemeler eklenir. Biber, domates, patates, ıspanak, taze soğan, yeşillikler…
- Fırında Pişirin: Tencere fırında, yüksek ısıda 5 dakikadan kısa sürede pişirin.
Harika lahmacunun tadını açık havaya çıkmadan önce hazırlayıp, güzel bir şarapla tatmak her gün bir ayrıcalık. İşin uzmanından öğrenilecek çok şey var, ancak kendi lezzetlerimizi de eklemek her zaman keyifli.
Konu Özeti
Tüm kişilerin farklı lezzetlere sahip olan lahmacunları denemesi, eşsiz lahmacununu kendinizin hazırlaması çok keyifli olacak! Umarız ki tariflerimizden yola çıkarak yapacağınız lahmacun hamuru nasıl yapılır konusunda fikirler almışsınızdır. Şimdi, sizin de tadını çıkaracak bir lahmacun hamuru karşımıza çıkartmanın zamanı geldi!
Oyun ve Teknoloji Hakkında Herşey.