Valorant Siyah Ekran Sorunu Çözüm Yöntemleri
5 (2)

Valorant siyah ekran sorunu karşısında nasıl bir yol izleyeceğini bilemeyen oyuncular için bir birinden farklı çözüm yöntemleri paylaşıyoruz. Oyun ekranınız karanlık kaldıysa ve bir türlü düzeltemiyorsanız burada paylaşılan çözüm yöntemlerinden yararlanabilirsiniz. Amacımız Valorant oyuncularının karşılaştıkları ve çözümünün zor bulunduğu hatalarla ilgili rehber niteliğinde içerikler hazırlamak. Eğer sizlerle paylaştığımız çözümler siyah ekran sorununuzu çözmezse bize bildirebilirsiniz. Sizler için sorunu tamamen ortadan kaldırabilecek çözümleri aramaya devam edeceğiz.

Valorant Siyah Ekran Sorunu Nedir?

Valorant Siyah Ekran Sorunu; oyunun beta aşamalarında görülen fakat daha sonrasında oyundan kaldırılan bir sorundu. Lakin yeni gelen güncellemelerin ardından oyuna giriş yaparken veya maça girerken ekranın siyah olması ve oyun ekranının gelmemesi ile tekrar başladı. Bu soruna ait çözüm yöntemlerinin İnternet sitesinde yer almaması oyuncuları mağdur ediyor.

Valorant Siyah Ekran Sorunu Nasıl Çözülür?

Valorant siyah ekran sorunu kullanıcılardan kaynaklı bir hatadır. Genellikle Valorant oyununda karşılaşılan hataların genel sebebi oyundan kaynaklandığı için çözümleri de genelde oyun tarafından sunuluyor. Fakat son zamanlarda sık karşılaşılmaya başlanan bu siyah ekran hatasının çözümü sizinle gerçekleşebilmektedir. Aşağıda anlatılan yöntemler güncellenmeye devam edilecek.

Valorant Siyah Ekran Sorunu Nasıl Çözülür?
Valorant Siyah Ekran Sorunu Nasıl Çözülür?

Grafik sürücünüzü güncelleyin

Grafik sürücünüzü güncellemek kulağa basit gelebilir. Ancak çoğu siyah ekran hatası, grafik sürücünüzden veya VALORANT’tan kaynaklanabilecek yazılım hatalarının sonucudur  . Bu, sürücünüzü güncellemenin, onu olası şüpheliler listesinden beyaz listeye almanıza izin vereceği anlamına gelir. Oyun geliştiricilerinin oyunlara daha fazla özellik eklemek için her zaman en yeni yazılımı kullandığı düşünülürse, eski bir sürücüye takılıp kalmak oyununuzun arızalanmasına neden olabilir.

Çözüm 2

  • Başlat düğmesine tıklayın ve Ortam Değişkenlerini arayın.
  • Sistem Ortamı Değişkenlerini Düzenle’ye tıklayın.
  • Gelişmiş sekmesine gidin ve Ortam Değişkenleri’ni seçin.
  • Sekmenin sağ alt tarafına doğru Sistem Değişkenleri altında Yeni’yi seçin.
  • Değişken Adı olarak OPENSSL_ia32cap yazın veya yapıştırın.
  • Değişken Değeri için tırnak işaretleri olmadan “~0x200000200000000” yapıştırın veya yazın ve Tamam’a tıklayın.

Konuyu Oylamak İçin Tıklayın.
[Toplam Oy: 2 Ortalama Oy: 5]

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir