NFT Nasıl Yapılır? – 2023
0 (0)

Sanal çağ, yaşadığımız ve geleceğimize yöneldiğimiz dijital dünyanın tüm fırsatlarını sıkı sıkıya elinde tutan bir insana dönüşüyor. Artık sanal gerçeklik sistemleriyle yaşadığımız günleri, arttırılmış gerçeklik ve Zincir işlemciler ile de yeni bir kapıya doğru ilerliyoruz. NFT (aşırılık sertifikası) bir zincir oluşturma işlemi olup, bu işlemleri gerçekleştirmek için kullanılan algoritmaların gelişmiş düzeyde kullanımıyla, NFT 2020 itibarıyla sanal çağın teknolojileri arasında en çok etkileyenlerden biri haline geldi. Bu yazımız, NFT nedir, nasıl yapılır ve 2023 için neleri bekleyebiliriz konularını ele alacaktır.
NFT Nasıl Yapılır? – 2023

1. NFT’lerden Neler Biliyoruz?

NFT’ler; blockchain ve sanal dünyaya özel oluşturulmuş bir sistem olan Non-Fungible Token ya da geleneksel olarak NFT olarak adlandırılır ve artık çeşitli pazarlarda kullanılıyor. NFT’ler; çoğunlukla görsel olarak oluşturulmuş çeşitli madenler olarak görünür fakat sanal bir ürün olmadığını aklınızda tutun.

NFT’ler pazara sunulan içeriklerin kayda değerli olmasını sağlamak için özel olarak tasarlanmış metin veya görsel bir dosyadır. NFT’lerin benzersiz ve değişmez olması, aynı anda birçok kişiyi satın almasına rağmen diğerlerinden ayrı biçimde bu tür ürünlerin değer kazanmasını sağlamak için çok önemlidir. Bunlar arasında;

  • Sanal mallar,
  • Sanal koleksiyon ürünleri,
  • Sınırlı özelliklere sahip sanal ürünler,
  • Sanal para birimleri

gibi çeşitli şeyler de bulunabilir. Sanal ürünlerin bu çeşitli özelliklerinin vardır; dijital art eserleri ve eşsiz sınırlı özellikli biletler gibi. NFT’lerin kayda değerli olabilmesi için özellikle blockchain tabanlı olmaları gerekir.
1. NFT'lerden Neler Biliyoruz?

2. NFT’ler Nasıl Yapılıyor?

NFT teknolojisi dijital sanat eserlerinin satın alınabilirliğini sağlamak için devreye girmiş durumda. Bu sanat eserleri sunmak üzere programlanmış ve her birine ayrı bir anahtar verilmiş özgün dijital varlıklardır. NFT’ler:

  • Kullanıcılar tarafından üretilebilirler: Bazı altyapılar ve platformlar, kullanıcıların gerçekten orijinal dijital parçalar oluşturmalarına olanak tanır.
  • Kişiselleştirilebilirler: Bazı NFT’ler herhangi bir sanat eserine sahip olan veya alan herkes tarafından özelleştirilebilir. Bu, kullanıcıların zanaatçıya bağlılığını ödüllendirmek için başka bir olanak sunuyor.
  • Bir araya toplanabilirler: NFT’lerin aralarında hiçbir fiziksel sınır yoktur, bu sayede kullanıcılar aralarındaki ilişkiyi kurabilir ve siparişleriyle birlikte toplanmalarını sağlayabilirler.

NFT yapımı günümüzde bulunan birçok platform aracılığıyla gerçekleştirilebilmektedir. Her bir platformun kendine özgü zorluk seviyeleri ve dijital yürütme hesapları vardır. Bu platformlar, üreticilerin kod girerek NFT’leri oluşturmalarına olanak tanır. Son olarak, NFT’lerin değerinin artmasını sağlamak için çok sayıda kurumsal değerli maden platformunda ve çeşitli dijital varlık platformlarında listelenmeleri gerekmektedir.

2. NFT'ler Nasıl Yapılıyor?

3. NFT’leri 2021’de Kullanmaya Başlayın

Non-fungible tokenderi (NFT) 2021’de kullanmak, hem bireysel kullanıcılar hem de işletmeler için en son trendlerden birisidir. Küresel çapta sanatçılar ve oyun endüstrisi, NFT’leri kullanarak gerçek değerler oluşturmak için bu teknolojiyi kullanmaktadır. İşletmeler, NFT’leri kullanarak markalarını ticaretini, mülkiyetini ve girişimlerini izole etmek için kullanabilir.

Kullanıcılar, NFT’lerden elde ettikleri gerçek değerlere yatırım yapabilirler. NFT, merkezi olmayan finansal araçlar arasında en az riskli olan ve rakipleri arasındaki en yeni olanlardır. Ayrıca, aynı ürünü üretmek yerine, ürünlerin benzersizligini garanti eden NFT’lerin oranı %100 dir. Kullanıcılar bu teknolojiyi kullanmak için çalışıyorlar ve artık NFT’lerin bir portföyünün referansı olarak kullanılabileceğini gösteriyorlar. NFT’ler alanındaki bir öncünün parçası olmak için, 2021’de NFT’leri kullanmaya başlayın.

  • Küresel çapta sanatçılar ve oyun endüstrisi NFT’leri kullanıyor
  • NFT’ler, merkezi olmayan finansal araçlar arasında en az risklidir
  • NFT’lerin kullanımı bireysel kullanıcılar ve işletmeler için en son trend oluşturuyor

4. 2023’te NFT’lerin Geleceği Ne Olacak?

2023’te global çapta NFT marketinin gelişmeye devam etmesi muhtemel gözüküyor. NFT endüstrisinin endüstri 4.0. içerisinde çok daha hızlı kabul göreceğini tahmin ediyoruz. Bu öngörülerin temelini, kullanıcıların kıymetli parçaları sicillemek ve dijital alanlarda değiş tokuş etmek amacıyla arayış içerisinde olduğu sanat eserleri, oyunlar ve streaming ürünleri şeklinde oluşturuyoruz.

2023’te NFT marketinin hisseleri hızlı bir şekilde artmaya devam edecek. Bu hız artışının, her yaştaki kullanıcı ve platformlar arasında artan rekabetin sonucunda daha güçlü tedarik zincirleri ve daha hızlı güvenli ödeme platformlarının oluşmasını bekliyoruz. Özellikle sanatçılar ve markaların NFT’lerini indirilebilir özellikli hale getirmek için de kendileri için meşru teknolojiler geliştirecekleri de bekleniyor. Üstelik, ilerleyen teknoloji altyapısı, bankaların, kurumların ve çevrelerin daha güçlü ve güvenli teknolojilere bir adım daha yaklaşmasını teşvik edecek.

Konu Özeti

İnsanlar artık NFT’lerin ne olduğunu ve neler hayal ettiklerini fark ediyor. NFT’lerin İnternette popüler olduğu yıllarla beraber, bunların arkasında yatan prensipler daha da belirginleşecek. 2023 yılından itibaren NFT’lerin tezinin ne olduğuna dair sürekli olarak fikirler üretecek ve bunları daha çok pratikte gerçek hayata uyarlayacak beyinler ortaya çıkacak. Böylelikle, yakın gelecekte neler olacağına dair kestirimler yapılabilecek ve NFT madenciliği de hayatımızda daha önemli bir yere sahip olacak.

Konuyu Oylamak İçin Tıklayın.
[Toplam Oy: 0 Ortalama Oy: 0]

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir