İOS Geliştirici Maaşları Ne Kadar? (2022)
5 (1)

İOS Geliştirici Maaşları hakkında araştırma yapanlar için 2022 yılında ne kadar? para kazanabilecekleriyle ilgili araştırma detaylarını sunuyoruz. Bu sayede ünlü işletim sisteminin geliştiricisi olmayı düşünenlerde ortalama olarak aylık ve yıllık ne kadar para kazanabilecekleri hakkında bilgiye sahip olmuş olacaklar. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de, İOS işletim sistemine sahip cihazların kullanıcıları oldukça fazla. Android işletim sistemine nazaran İOS kendi gelişiminin önemli bir kısmını da kullanıcılarına yaptırmaktadır. Bir iş fırsatı olarak da görülen bu durumdan haberdar olanlar ve çalışmak isteyenlerin ilk merak ettikleri soruların başında maaşları geliyor.

İOS Geliştirici Maaşları Neye Göre Belirlenmektedir?

İOS işletim sistemine sahip cihazların oldukça popüler olması ve sürekli geliştirilebilir olması herkesin ilgisini çeken önemli kriterler arasında yer almaktadır. Geçtiğimiz yıllarda da haberleri yapılan İOS Geliştiricileri ile ilgili çoğu teknoloji severin bilgisi az da olsa bulunmaktaydı. Özellikle İOS cihazlar kullananlar geri bildirimleri ve çeşitli bazı programlarla uygulamanın demir baş özelliklerini geliştirmeleri onları geliştirici konumuna getirerek maaşlı bir çalışan haline getirdiği söyleniyordu. Şimdi 2022 yılında bu konu hakkında yeni haberlerin yapılmasından sonra insanlar ne kadar maaş aldıklarını merak etmeye başladılar.

İOS Geliştirici Maaşları Neye Göre Belirlenmektedir?
İOS Geliştirici Maaşları Neye Göre Belirlenmektedir?

İOS Geliştiricileri 7’bin ile 22’bin TL arasında değişen maaşlar alabilmektedir. Maaşlarının bu kadar ucu açık olmasının sebebi her geliştirici bir biriyle aynı ücrette sabit çalışmazlar. Sizin İOS geliştiricisi olarak programlara hakim olmanız, istenilenleri yapabilmeniz ve yeni yaratıcı gelişmeleri yaratmanızla maaşınız belirlenmektedir.

İOS Nedir?

iOS (eski adıyla iPhone/iPad OS) Apple’ın başlangıçta iPhone için geliştirdiği ancak daha sonra iPod touch ve iPad’de de kullanılan mobil işletim sistemidir. 2007-2010 yılları arasında “iPhone OS” isminde idi. Mac OS X’den türetilmiştir. iOS içinde 4 katman bulundurmaktadır: Core OS tabakası, Core Servisleri tabakası, Medya tabakası ve Cocoa Touch tabakası. Yazılım cihazın içinde 2500 MB’lık bir alan kaplamaktadır.[1] iOS işletim sistemi yapısı nedeniyle Apple App Store ve iTunes dışında hiçbir yerden uygulama yüklenemez. Kurucusu Steve Jobs’tır.

Konuyu Oylamak İçin Tıklayın.
[Toplam Oy: 1 Ortalama Oy: 5]

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir